Recent Posts
11 september 2007
Veelvuldig gapen geeft blijk van empathie
Empathie
Vervolgens werden alle proefpersonen door middel van een psychologische test beoordeeld op empathie. De personen die het meeste gaapten bleken ook degenen te zijn met het grootste inlevingsvermogen.
Bron: Nu.nl
Niemand gaapt. Ik ben Niemand... ;-)
04 september 2007
Indiaas softwarebedrijf ontwikkelt alternatieve browsertechniek
Het systeem maakt geen gebruik van domeinnamen, maar is gebaseerd op een zelf ontwikkeld p2p-systeem. Een p2p-netwerk is een computernetwerk dat geen vaste servers heeft, maar een aantal gelijkwaardige aansluitingen die samen tegelijkertijd functioneren als server voor de andere aansluitingen in het netwerk.
De technologie is voornamelijk bekend van de uitwisseling van bestanden, zoals muziek, films en software.
InformatieVolgens Netalter hoeven gebruikers van het nieuwe systeem niet bang te zijn dat persoonlijke en financiële informatie in verkeerde handen komt. De browser laat ongeautoriseerde programma's niet opstarten.
Domeinnaam
De Netalter-browser biedt de mogelijkheid om informatie op een netwerk te plaatsen zonder een domeinnaam te hebben. Functies zoals e-mailen, bestanden delen en instant-messaging zijn ook mogelijk.
De Netalter browser komt binnenkort gratis beschikbaar.
Bron: nu.nl/internet03 september 2007
Grap scholier startte 25 jaar aan computerellende
Hij stuurde zijn vrienden een floppy met daarop een computerprogrammaatje dat zichzelf kon opstarten en vermenigvuldigen. Het programmaatje verspreidde zich al snel naar een groot aantal computers. Skrenta werd daarmee de eerste persoon in de geschiedenis die een computervirus los liet op de wereld.
In de 25 jaar na het versturen van zijn 'grap' startte Skrenta een online bedrijf genaamd Topix, werkte hij samen met Netscape aan een webdirectory en schreef hij talrijke computerprogramma's. Ondanks al deze wapenfeiten blijft Skrenta vooral bekendstaan om het rondsturen van het "Elk Cloner"-virus. "Het was een domme grap," aldus de nu 40-jarige Skrenta. "Als ik had moeten kiezen tussen bekendstaan om het versturen van een virus of helemaal niet bekend zijn, dan koos ik voor het eerste. Maar het is wel raar vergeleken met al het andere dat ik heb gedaan."
Skrenta's vrienden wisten dat hij wel eens grappen uithaalde met de floppydisks die hij weggaf waarop computergames en andere software stonden. Veel vrienden wilden geen floppydisks meer van hem ontvangen. Om deze vrienden toch in de maling te kunnen nemen, schreef Skrenta een programmaatje op zijn Apple II-computer. In die tijd was de Apple II de meest gebruikte computer. Skrenta bedacht een programmaatje dat zichzelf kon opstarten en vermenigvuldigen. Skrenta had het eerste 'boot sector'-virus geschreven.
Het "Elk Cloner"-virus leek niet op de hedendaagse virii, maar het was wel de voorbode voor alle computerellende die volgde. Tegenwoordig zijn er honderduizenden virii, misschien wel meer dan een miljoen. Maar het begon allemaal met een grap van een scholier.
Bron: ComputerIdee
02 september 2007
Russen willen naar de maan
De Russen willen in 2025 hun eerste bemande vlucht naar de maan sturen. Enkele jaren later zou de bouw van een permanente basis op de maan moeten beginnen.
Dat maakte het hoofd van de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos, Anatoli Perminov, vrijdag bekend. De plannen maken deel uit van de voorgenomen uitbreiding van het Russische ruimtevaartprogramma, waarbij op zijn vroegst over dertig jaar enkele kosmonauten richting Mars worden gestuurd.
Perminov kondigde ook een grondige modernisering aan van de huidige Sojoez-transportraketten.
Bron: NU.nlEn zoals altijd kun je er ook over discuzeuren...