Recent Posts

24 augustus 2007

Slaapt u slecht? Zet de pc eens uit!

Langdurig internetten en tv kijken in de uren voor u naar bed gaat, lijkt van invloed te zijn op hoe fris u 's morgens wakker wordt...

Leest u dit bericht toevallig wat later op de avond? Dan kan het heel goed zijn dat u morgenochtend opstaat met het idee dat u te weinig hebt geslapen. Dat leiden we af uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de universiteit van het Japanse Osaka. Uit de studie blijkt dat mensen die in de uren voor ze naar bed gaan (langdurig) internetten, 's morgens wakker worden met het gevoel dat ze niet genoeg geslapen hebben. Televisie kijken heeft hetzelfde effect maar minder erg. De eigenlijke slaapduur heeft met het gevoel weinig te maken, aldus dr. Nakamori Suganuma, leider van het onderzoek. Er zat maximaal 12 minuten verschil in het aantal uren dat men daadwerkelijk had geslapen. Kortom, voelt u zich 's morgens regelmatig geradbraakt? Zet dan vroeg op de avond de pc en de tv uit en ga wat lezen of een blokje om. Tien tegen een dat u al snel een stuk frisser wakker wordt.

Dit is slecht nieuws, of juist niet...? Meestal kan ik pas om een uur of acht beginnen met 'computeren', maar als ik dit bericht lees dan moet ik dat dus niet doen... HELP!

Bronnen: Yahoo TV / Computer Idee

0 reactie(s):