Recent Posts

24 oktober 2011

Hoofd Overgangsraad: Sharia wordt de norm in Libië

Mustafa Abdel Jalil, de interimleider van Libië, heeft gisteren in Benghazi benadrukt dat de sharia, het islamitische recht, de basis zal vormen voor de wederopbouw van het land. Zo komt er een eind aan het verbod op polygamie, dat werd geïntroduceerd door het dictatoriale bewind van wijlen Moammar Kaddafi. Islamitisch bankieren, zonder rente, wordt de norm in Libië.
Abdel Jalil kondigde dat aan in zijn toespraak ter gelegenheid van de officiële bevrijding van Libië.

'Dank zij God, dank zij God', zei Abdel Jalil bij het begin van zijn toespraak. Vervolgens zakte hij door zijn knieën en raakte hij met zijn voorhoofd de grond aan en deed hij een gebed.

Later stelde Abdel Jalil dat het lossen van vreugdeschoten, een populair gebruik bij zeges in de Libische burgeroorlog, niet is toegestaan volgens de sharia.

... bron Volkskrant

Deze ontwikkeling verbaasd en verrast mij in het geheel niet. Alleen al bij het ziet van bepaalde filmfragmenten tijdens de gevechten van de opstandelingen zag de provocaties van personen die de sharia aanhangen. Wij westerlingen (christenen of niet) begrijpen dat niet, misschien...

Libië is één land in het Midden-Oosten/Afrika en meerdere landen zullen volgen. Daar ben ik van overtuigd. Het is een kwestie van tijd dat Tunesië en de andere landen zich in het geheel zullen islamiseren.
Dan zullen al die landen zich richten tegen Israël, en dan...

0 reactie(s):