Recent Posts

01 september 2013

Chinese internetgigant biedt 10TB aan gratis cloudopslag

Het Chinese internetconglomeraat Tencent, een van de grootste internetbedrijven ter wereld, geeft tijdelijk accounts voor zijn cloudopslagdienst weg waarbij gebruikers een opslaglimiet van 10 terabyte krijgen. Het is de ruimste opslaglimiet voor gratis clouddiensten tot nu toe.
Gebruikers kunnen de 10TB aan gratis opslagruimte krijgen door zich aan te melden bij de clouddienst van Tencent, Weiyun. Normaliter biedt de dienst gebruikers 'slechts' 1TB aan gratis opslagruimte. Het is niet bekend hoe lang het mogelijk blijft om een account met 10TB aan opslagruimte aan te maken.
Gebruikers krijgen niet in één keer 10TB aan ruimte, maar de opslaglimiet wordt telkens verhoogd als gebruikers meer uploaden. Als gebruikers 500GB aan bestanden uploaden, krijgen ze een limiet van 2 terabyte; uploaden ze nog eens 1 terabyte, dan wordt de limiet verhoogd naar 3 terabyte. Om de 10 terabyte aan opslagruimte te krijgen, moet 8,5 terabyte aan bestanden bij de clouddienst worden geplaatst.
Bestanden die bij Weiyun worden ondergebracht, kunnen worden benaderd via een website, of via de Android- en iPhone-apps van de dienst. Het bedrijf dat de dienst host, Tencent, is na Google en Amazon het grootste internetbedrijf ter wereld. Bestanden die bij de dienst worden ondergebracht, vallen echter wel onder de Chinese wetgeving, die minder privacywaarborgen zou kunnen bieden dan de Nederlandse.

Weiyun tegoed

Bron: TweakersNet
Hier staat een interessante discussie over privacy van je bestanden opslaan bij Tencent...

0 reactie(s):